Rulouri aplicate din aluminiu

Caseta este din aluminiu si are forma ovala sau tesita la 45ᵒ.

Lamelele sunt fabricate din aluminiu cu dimensiunea de 39 mm sau de 55 mm si sunt umplute cu spuma poliuretanica.

Actionarea poate fi electrica sau manuala.

Plasa antiinsecte este de tip rulou, se actioneaza pe verticala cu ajutorul unui snur, are la baza perii pentru inchidere ermetica si este prevazuta cu frana siliconica in varianta standard.

Rulouri exterioare incastrate

Este o varianta folosita de obicei la costructiile noi, unde arhitectul prevede un locas special creat deasupra tamplariei termopan pentru rulouri exterioare incastrate.

Avantajul este un aspect mai elegant, caseta rulourilor exterioare incastrate se integreaza in tabloul de tamplarie, In acelasi timp se pastreza si o buna izoloare termica prin invelisul de polistiren cu care este dotata caseta. Au aceleasi dotari ca si rulourile exterioare aplicate.

Caseta este din PVC si este patrata. Poate fi tencuita la exterior si la interior. Este prevazuta cu un sistem ingenios de prindere cu bride de tavan sau grinda.

Lamelele  sunt din aluminiu, umplute cu spuma poliuretanica si pot avea dimensiunea de 39 mm sau de 55 mm.

Plasa antiinsecte este introdusa inca din procesul de fabricatie si este de tip rulou, actionabila pe verticala. Este prevazuta cu frana siliconica si are rolul de a incetini viteza de ridicare. Astfel, se dubleaza durata de viata a plasei, pe care o protejeaza impotriva uzurii.